Mešanica v prahu s posušenim paradižnikom in začimbami za pripravo omake za testenine.
sušena zelenjava (paradižnik v prahu 35,6%, sušena čebula 8,5%), sladkor, koruzni škrob, sol 7,7%, začimbe 7,4% (rdeča paprika, česen v prahu 2,7%, peteršiljev list 0,7%, sušeni origano, mleti bel poper, sušeni rožmarin, lovorjev list), krompirjev škrob, izvleček kvasa, sončnično olje, aroma.
per 100g/ml | |
---|---|
Embalaža (g) | 34 g |
Energijska vrednost (kJ) | 1408 kJ |
Energijska vrednost (kcal) | 334 kcal |
Maščobe (g) | 4.7 g |
- od tega nasičene maščobe (g) | 0.4 g |
Ogljikovi hidrati (g) | 58.1g |
- od tega sladkorji (g) | 33.3 g |
Prehranske vlaknine (g) | 0.4 g |
Beljakovine (g) | 9.4 g |
Sol (g) | 8.29 g |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Zeleno |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Sojo |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Gluten |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Jajca |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Mleko |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Da - recept predvideva aditiv
Ne - recept ne predvideva aditiva
N/A - ni navedeno
Sestavine: 1/2 pekoče dolge paprike, 1 sladka paprika, 1-2 stroka česna, 250 g peresnikov.
1. Predhodno očiščeno pekočo papriko narežite na kolobarje, sladko papriko na majhne palčke, česen pa olupite in stisnite s stiskalnikom za česen.
2. Papriko in česen pražite v loncu na 1-2 žlicah sončničnega olja 1-2 minuti.
3. Vsebino vrečke raztopite v 250 ml vode, jo dodajte praženi zelenjavi in kuhajte 5 minut na zmernem ognju ter nežno mešajte.
4. Kuhane peresnike dodajte v lonec z omako, lonec odstranite s štedilnika in vsebino dobro premešajte.