Mešanica v prahu s šitake gobami in jurčki za pripravo omake za testenine.
pšenična moka, koruzni škrob, jedilna sol 10,3%, sirotka v prahu, sončnično olje, sojina moka, izvleček kvasa, sušene gobe 2% (jurčki 1%, šitake gobe 1%), sušena čebula 2%, laktoza , arome, začimbe, karamelizirani sladkorni sirup, mlečne beljakovine.
per 100g/ml | |
---|---|
Embalaža (g) | 40 g |
Energijska vrednost (kJ) | 1520 kJ |
Energijska vrednost (kcal) | 361 kcal |
Maščobe (g) | 10.1 g |
- od tega nasičene maščobe (g) | 1 g |
Ogljikovi hidrati (g) | 54.5 g |
- od tega sladkorji (g) | 7.9 g |
Prehranske vlaknine (g) | 3 g |
Beljakovine (g) | 11.1 g |
Sol (g) | 10.85 g |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Gluten |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Sirotka |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Sojo |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Laktoza |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Mleko |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Zeleno |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Jajca |
da
|
Lahko vsebuje | - No Values |
Da - recept predvideva aditiv
Ne - recept ne predvideva aditiva
N/A - ni navedeno
Sestavine: 300 g šampinjonov, 1-2 stroka česna, 250 g širokih rezancev, 150 ml smetane.
1. V loncu na 1-2 žlicah sončničnega olja na zmernem ognju 2-3 minute pražite sesekljan česen in narezane šampinjone.
2. Vsebino vrečke raztopite v 250 ml mlačne vode, dodajte 150 ml smetane in premešajte, da ne nastanejo grudice.
3. Šampinjone in česen prelijte s pripravljeno zmesjo in kuhajte 3 minute na zmernem ognju ter rahlo mešajte.
4. V lonec z omako dodajte kuhane in odcejene široke rezance ter jih dobro premešajte z omako, nato pa posodo odstranite s štedilnika. Postrezite s parmezanom.