
Baklava
Ta jed je bila optimizirana za 15 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij: tukaj
Naši najboljši nasveti in triki za velikost porcije po meri
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Hranilna vrednost izdelka
Recept v formatu PDF
PrenosNavodilo
Korak1
10 MinKorak2
10 MinKorak3
20 MinKorak4
10 MinKorak5
5 Min
Korak1 5
Zmešajte zmlete orehe in 100 g sladkorja, nato pa začnite razporejati po pekaču: 2 sloja testa, nato mešanico sladkorja in orehov in tako naprej, dokler ne napolnite pekača. Baklavo narežite na kocke ali trikotnike.

Korak2 5
V majhni posodi stopite olje in margarino, nato prelijte narezano baklavo in jo pustite stati približno 10 minut, da vpije maščobo.

Korak3 5
Baklavo pecite na 180 stopinjah, da postane zlato zapečena.

Korak4 5
Iz mešanice vode, sladkorja in soka dveh limon naredite preliv za baklava in ga, od trenutka ko zavre, kuhajte na majhnem ognju še 7 do 10 minut.

Korak5 5
Ohlajeno baklavo prelijte s prelivom in pustite, naj še malo postoji.
Aktivirajte povezave
Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.