Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Baklava

(0)
55Min
Preprosto
Te jedi ni treba posebej predstavljati – to je baklava! Čudovita velikonočna sladica

Sestavine

-
15 porcij
+

Ta jed je bila optimizirana za 15 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij: tukaj

500  g
oreh
250  g
margarina
450  g
sladkorji
5  skodelice/skodelic
voda
2 
limona
500  g
Listnato testo v lističih

Naši najboljši nasveti in triki za velikost porcije po meri

Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.

Izvozi sestavine

Izberite iz seznama sestavin

Kopiraj
sestavine kopirane
.

Hranilna vrednost izdelka

Energija
555.2 kcal
Ogljikovi hidrati
52.84 g
Beljakovine
7.54 g
Maščobe
37.21 g
Informacije za porcijo
Pa začnimo kuhati

Navodilo

55 Minute
Korak1
10 Min
Zmešajte zmlete orehe in 100 g sladkorja, nato pa začnite razporejati po pekaču: 2 sloja testa, nato mešanico sladkorja in orehov in tako naprej, dokler ne napolnite pekača. Baklavo narežite na kocke ali trikotnike.
Korak2
10 Min
V majhni posodi stopite olje in margarino, nato prelijte narezano baklavo in jo pustite stati približno 10 minut, da vpije maščobo.
Korak3
20 Min
Baklavo pecite na 180 stopinjah, da postane zlato zapečena.
Korak4
10 Min
Iz mešanice vode, sladkorja in soka dveh limon naredite preliv za baklava in ga, od trenutka ko zavre, kuhajte na majhnem ognju še 7 do 10 minut.
Korak5
5 Min
Ohlajeno baklavo prelijte s prelivom in pustite, naj še malo postoji.
Baklava

Korak1 5

Korak1
: oreh, sladkorji

Zmešajte zmlete orehe in 100 g sladkorja, nato pa začnite razporejati po pekaču: 2 sloja testa, nato mešanico sladkorja in orehov in tako naprej, dokler ne napolnite pekača. Baklavo narežite na kocke ali trikotnike.

Baklava

Korak2 5

Korak2
: margarina

V majhni posodi stopite olje in margarino, nato prelijte narezano baklavo in jo pustite stati približno 10 minut, da vpije maščobo.

Baklava

Korak3 5

Korak3

Baklavo pecite na 180 stopinjah, da postane zlato zapečena.

Baklava

Korak4 5

Korak4
: sladkorji, voda, limona

Iz mešanice vode, sladkorja in soka dveh limon naredite preliv za baklava in ga, od trenutka ko zavre, kuhajte na majhnem ognju še 7 do 10 minut.

Baklava

Korak5 5

Korak5

Ohlajeno baklavo prelijte s prelivom in pustite, naj še malo postoji.

Recept v formatu PDF
Prenos
Deli s prijatelji

Aktivirajte povezave

Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.

Napišite svoje mnenje

Vaša ocena
4
Bi priporočili ta izdelek prijatelju?
Images
Medijski element 0 od 6 je dodan.
Image CAPTCHA
Vnesite znake prikazane na sliki.
Molimo ispunite captcha polje