Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lazanja iz bučk

(0)
45Min
Preprosto
Si razbijate glavo, kakšno kosilo pripraviti za štiričlansko družino. Imamo idejo, ki jo bomo delili z vami.

Sestavine

-
4 porcije
+

Ta jed je bila optimizirana za 4 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij: tukaj

500  g
mletego meso
4 
bučke
125  g
mocarela
0.33 
česen
1  ž
bazilika
4  g
sol
1  čž
origano
200  ml
paradižnikov sok

Naši najboljši nasveti in triki za velikost porcije po meri

Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.

Izvozi sestavine

Izberite iz seznama sestavin

Kopiraj
sestavine kopirane
.

Hranilna vrednost izdelka

Energija
289.96 kcal
Beljakovine
41.95 g
Ogljikovi hidrati
9.2 g
Maščobe
10.04 g
Informacije za porcijo
Pa začnimo kuhati

Navodilo

45 Minute
Korak1
10 Min
Bučke narežite po dolžini na tanke trakove in jih opecite na žaru. Prepražite na drobno nasekljan česen in ko zarumeni, dodajte mleto meso.
Korak2
10 Min
Meso dobro prepražite, začinite in dodajte paradižnikov sok. Na rahlem ognju naj se kuha še 5-10 minut.
Korak3
5 Min
Vse sestavine naložite v pekač in sicer najprej omako, sloj bučk in tako izmenično, dokler ne porabite vseh sestavin, vendar naj bo zgornji sloj iz bučk.
Korak4
5 Min
Na vse skupaj položite še sloj tanko narezanih rezin mocarele in na vrhu izdatno posujte z naribanim parmezanom. Če pri roki nimate sveže bazilike lahko v omako dodate posušeno baziliko, tretja možnost, ravno tako okusna, 2 žlički pesta iz bazilike.
Korak5
15 Min
Postavite v pekač in zapecite do zlato rumene barve.
Lazanja iz bučk

Korak1 5

Korak1 Korak1
: česen, bučke, mletego meso

Bučke narežite po dolžini na tanke trakove in jih opecite na žaru. Prepražite na drobno nasekljan česen in ko zarumeni, dodajte mleto meso.

Lazanja iz bučk

Korak2 5

Korak2 Korak2
: mletego meso, paradižnikov sok

Meso dobro prepražite, začinite in dodajte paradižnikov sok. Na rahlem ognju naj se kuha še 5-10 minut.

Lazanja iz bučk

Korak3 5

Korak3
: bučke, mletego meso, paradižnikov sok, origano, sol, bazilika, česen

Vse sestavine naložite v pekač in sicer najprej omako, sloj bučk in tako izmenično, dokler ne porabite vseh sestavin, vendar naj bo zgornji sloj iz bučk.

Lazanja iz bučk

Korak4 5

Korak4
: mocarela, česen, bazilika

Na vse skupaj položite še sloj tanko narezanih rezin mocarele in na vrhu izdatno posujte z naribanim parmezanom. Če pri roki nimate sveže bazilike lahko v omako dodate posušeno baziliko, tretja možnost, ravno tako okusna, 2 žlički pesta iz bazilike.

Lazanja iz bučk

Korak5 5

Korak5

Postavite v pekač in zapecite do zlato rumene barve.

Recept v formatu PDF
Prenos
Deli s prijatelji

Aktivirajte povezave

Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.

Napišite svoje mnenje

Vaša ocena
4
Bi priporočili ta izdelek prijatelju?
Images
Medijski element 0 od 6 je dodan.
Image CAPTCHA
Vnesite znake prikazane na sliki.
Molimo ispunite captcha polje