1. Doma pripravljena hrana je bolj okusna
A se spominjaš mamine kuhinje, njene jedi so bile zdaleč najboljše, ni jih bilo mogoče primerjati z ničimer drugim. Seveda, doma pripravljena hrana je bolj sveža, ima bolj izrazit okus. Poleg tega pa recepti, ki so se sprva zdeli zapleteni, lahko postanejo zelo enostavni, če le uporabiš mešanico začimb. Na primer Maggi Ideja za… začimbe za pečeni krompir ali za pečenega piščanca. Maggi Ideja za …. ti pomaga pripraviti hrano doma, ki bo zanesljivo bolj okusna od tiste, ki jo pripravljajo v restavracijah.

2. Prihranjeni denar porabi za tisto, česar si prej ni bilo mogoče privoščiti
Ko po pripravljenem obroku narediš kalkulacijo, se zagotovo izkaže, da je strošek doma pripravljenega obroka nižji od stroška obroka v restavraciji. Samo za primerjavo, porcija špagetov po bolonjsko, pripravljena z Maggi Ideja za… je lahko tudi do dvakrat cenejša od špagetov po bolonjsko, ki jih naročiš v restavraciji.

3. Kuhanje vzpostavlja duhovno in čustveno ravnovesje
Kadar kuhaš, te začne hrana, ki jo pripravljaš, zanimati. Porajajo se ti vprašanja o izvoru hrane, teksturi in okusu posameznih sestavin. Kuhanja se ne moreš lotiti površno, zahteva pozornost in natančnost. S hrano, ki jo pripravljaš ustvarjaš edinstven odnos. Ko kuhaš, se um sprosti in zbistri, vzpostavi se ravnovesje, saj je vsa tvoja pozornost posvečena pripravi hrane in vse ostale skrbi so drugotnega pomena.

4. Kuhanje povezuje družino in krepi prijateljske vezi
Celo najskromnejši in zelo boren obrok je okusnejši, če ga poješ v družbi ljubljenih oseb. Ko kuhaš za družino, v obrok vložiš svojo dušo in ljubezen, daješ vse od sebe, v želji da jih razveseliš z okusnim obrokom. Ravno iz teh razlogov te spodbujamo, da začneš kuhati. Začneš lahko z zelo enostavnim receptom in s pomočjo Maggi ideja za…penne je v 25 minut pripravljen izvrsten obrok, ki bo ob mizi združil vso družino. Tako boste še bolj povezani, in zagotovo bodo vsi navdušeni nad jedjo.

5. S kuhanjem do boljšega počutja in razpoloženja
Kuhanje za domačim štedilnikom omogoča, da izbereš sestavine, ki jih imaš pri roki in so ti všeč. Pod nadzorom imaš kakovost in količino hrane ter nenazadnje tudi ceno posameznih sestavin lahko prilagodiš svojemu žepu. Lahko si izbereš svoj način prehranjevanja, ki je v vseh pogledih prilagojen le tebi in tvojim bližnjim. Torej, pregled imaš nad vsakim grižljajem, ki ga daš v usta. Izbiraš lahko sestavine, ki so ti všeč, so sveže, sladkor in maščobe dodajaš po svojem okusu. Na kratko povedano, v roki imaš čarobno paličico, s katero pričaraš svoje lastno dobro počutje.

6. Kuhanje krepi številne veščine
Čeprav je kuhanje v zadnjih letih postala veščina, ki nič več nujno potrebna za preživetje, pa še vedno velja za eno osnovnih znanj človeka. Če začneš z majhnimi koraki, z enostavnimi recepti, kar naenkrat opaziš, da se je v tebi prebudila strast do kuhanja in želja po preizkušanju bolj zahtevnih receptov. Učenje kuhanja se lahko izenači z učenjem drugih veščin. Ko vidiš, da nekaj znaš, da obvladaš, bo bolj verjetno, da se lotiš učenja še kakšne druge stvari. Morda se lotiš še drugih dejavnosti, ki te ne bodo samo sprostile, temveč ti pomagale, da se razviješ kot osebnost.

7. Povečaj svojo ustvarjalnost in domiselnost
Čeprav se ti sprva ne zdi tako, je dejstvo, da ti kuhanje omogoča popolno svobodo, lahko se prosto igraš s posameznimi sestavinami. Morda si želiš sestaviti solato iz neobičajnih sestavin ali pripraviti piščanca s čisto posebnimi začimbami. Ko kuhaš, lahko sprostiš svojo domišljijo, lahko prosto eksperimentiraš, dokler ne ustvariš perfektnega okusa. In če kakšnega dne zapadeš v ustvarjalni krč, ko se nikakor ne pojavi nobena ideja, potem je tukaj Maggi ideja za… Edinstvena kombinacija sestavin za razne vrste jedi, kot so na primer špageti po bolonjsko ali pa izvrsten pečeni krompir.

8. Pomaga k sprostitvi in odpravljanju stresa
Tako kot vse ostale ustvarjalne veščine, kot so denimo slikanje, igranje na inštrument ali kvačkanje, je tudi kuhanje nadvse sproščujoče. Zakaj? Zato, ker se med kuhanjem osredotočaš samo na eno stvar, na hrano, ki jo pripravljaš, da jo zaužiješ s svojimi dragimi. Kadar naša pozornost ni razpršena, smo mirnejši, bolj sproščeni in posledično nismo pod stresom.

9. Kuhanje te nauči bolj učinkovito razporejati čas
Ko se lotiš samostojnega kuhanja, imaš večjo kontrolo nas svojim časom. Če sešteješ skupaj vse se tiste minute, ki jih porabiš za izbiranje jedi, čakanje, da ti prinesejo naročeno, minute ko ješ obrok in dodaš še minute, ko čakaš na račun v restavraciji, ugotoviš, da za kuhanje doma porabiš bistveno manj časa. In če se kuhanja lotiš zjutraj, dobiš zagon energije za ves dan. Saj veš, več energije, več časa in manj stresa.

10. S pomočjo kuhanja napreduješ na osebnostni ravni
Dejstvo je, da se ob kuhanju boljše počutiš, tako fizično in mentalno, kar pripomore k večji samozavesti in omogoča napredovati na osebnostnem nivoju. Bolj kot je uravnoteženo prehrana, mirnejši je človek. Ker s kuhanjem doma prihraniš precej denarja, lahko prihranjeni denar investiraš ali pa porabiš za izpolnitev prej nedosegljivih želja.

Zaradi vsega omenjenega, bo kuhanje zagotovo postalo ena od tvojih najbolj priljubljenih dejavnosti, ki ti bo hkrati pomagala, da se izpopolniš na številnih področjih.