Pečene bučke s parmezanom

Vzemi skledo, vanjo vsuj nariban parmezan, sol, poper, origano in baziliko. Bučke nareži na koščke, velike kot prst in jih stresi v ponev ter jih prelij z malo olja. Posuj jih z mešanico parmezana in začimb in vse skupaj postavi v pečico za 15 minut.
Mlete bučke
Potrebuješ:
bučke z gladko kožo;
1 ali;
sir cheddar;
krušne drobtine;
baziliko;
česen;
sol in poper.

Vse zgoraj navedene sestavine zmelji. Pekač obloži s peki papirjem in nanj razporedi zmes bučk in položi v pekač. Peče naj se 15-20 minut, dokler se robovi ne obarvajo zlato.

Lazanja iz bučk
Najprej pripravi omako bešamel in mesno omako kot da pripravljaš klasično lazanjo. Edina razlika je v tem, da običajne liste iz testa za testenine zamenjaš z bučkami, ki pa morajo biti zares na tanko narezane. Zlagaj po enakem vrstnem redu, kot pri klasični lazanji. Lazanjo pokrij s folijo in postavi v pečico, kjer nas se pokrita peče 30 minut. Nato folijo odstrani in peci še dodatnih 5 minut, da se lazanja zapeljivo zapeče.

Čips iz bučk

Ta čips je v Grčiji izjemno priljubljen. Zelo lahko ga je pripraviti in je ima v primerjavi s čipsom iz krompirja bistveno manj kalorij. Bučke nareži na tanka kolesca, lahko si pomagaš tudi z rezalnikom, da bo šlo hitreje. V posodi zmešaj pšenično moko z malce soli, dodaj poper in origano. Vse koščke bučk povaljaj v tej mešanici in jih ocvri v olju, kot da cvreš krompirjev čips. Če želiš odstraniti odvečno olje, posodo obloži s papirnato brisačko in nanjo polagaj ocvrte bučke. Nič čudnega, da je Grkom ta jed tako všeč, saj je hitro pripravljena hkrati nasitna. Tako, tole je bilo le nekaj idej, kako pripraviti bučke. Gotovo pa je moč najti še na desetine slastnih receptov.

Kateri recept je tvoja prva izbira?