Pečen piščanec s prilogo

Klasika, ki bo zagotovo razveselila vse. Vse, kar moraš narediti je, da temeljito umiješ meso, ki ga spečeš v pečici skupaj s skrbno izbranimi začimbami iz zakladnice »Magi ideja za …«. Izbereš lahko med česnom in zelenjavo ali pa, če so tvoji gosti nekoliko bolj pustolovskega duha, izberi »Maggi ideja za …« pripravo pekočega, a mehkega piščanca. Prilogo lahko prilagodiš letnemu času ali slediš svojim željam. Kombinacija pečenega piščanca s kuhanim ali pečenim krompirjem je vedno dobrodošla, izbereš pa lahko tudi solato in na pari kuhan brokoli.

Pečen krompir z maslom in peteršiljem

Pečen krompir z maslom bo tvoje goste najbrž popeljal nazaj v otroštvo. Čeprav jed sama po sebi ni nič posebnega, jo začimbe in priprava lahko naredijo čarobno. Izberi srednje velike krompirje in jih dobro umij. Krompirja ne olupimo, le s pomočjo »Maggi ideje za …« pečen krompir s česnom ga naredimo posebnega. 10 minut pred koncem pečenja odstrani papir, s katerim je bil krompir pokrit in ga pusti, da se hrustljavo zapeče. Tik preden ga postrežeš, dodaj malo masla in ga potresi s svežim peteršiljem. Pečen krompir je odlična jed za zimske obiske in večerje z bližnjimi.

Penne Arrabbiata

Za to jed potrebuješ le testenine penne, paradižnikovo omako in čebulo, vendar se lahko podaš v svet kulinaričnega eksperimentiranja in dodaš tudi druge sestavine. »Maggi ideja za …« penne arrabbiata vsebuje sestavine, ki jih že poznaš in ki bodo tvoji omaki dale pridih čarobnosti. K testeninam lahko postrežeš tudi hrustljav kruh s česnom in parmezanom, katerega priprava je povsem enostavna. Rezine kruha premažeš s tanko plastjo masla in česna, nanje potreseš nastrgan parmezan in postaviš v ogreto pečico ter počakaš, da se sir obarva svetlo rjavo. Če želiš svojo jed narediti še bolj posebno, testenine skupaj z omako prelij v ognjevarno posodo, po vrhu potrosi z mocarelo ali kakšno drugo vrsto sira in za 10 minut postavi v ogreto pečico. Gostje bodo navdušeni!

Solata iz pečene zelenjave

Za goste, ki si želijo česa novega, pripravi solato iz pečene zelenjave, ki jih bo zagotovo navdušila. Krompir, ki mu dodaš »Maggi ideja za …« krompir s česnom, speci posebej. Okus česna na krompirju bo solati dal posebno noto. Ostalo zelenjavo izberi po svojem okusu in okusu svojih gostov (korenje, sveža paprika, zelena, krhlji čebule) ter jo peci posebej, 25 minut. Zelenjavo začini z malo soli, popra in olivnim oljem. Ko se zelenjava ohladi, jo naloži v skledo na liste mlade špinače, dodaj feta sir in enostavni preliv iz gorčice, kisa in olja. Božansko!


Paprike z nadevom bolognese

Čeprav je znana predvsem po svojem ujemanju s testeninami, je omaka bolognese v bistvu široko uporabna omaka. Da takšna postane, potrebuje le tvojo domišljijo. Pripravi goveje meso z dodatkom že pripravljene mešanice »Maggi ideja za špagete bolognese« in pripravljeno zmes uporabi kot nadev za paprike. Če paprike še posipaš z nastrganim sirom, bo čez 25 minut iz pečice zadišalo po nečem zares posebnem. Če želiš jed narediti še bolj hranilno, mesnemu nadevu dodaj še kuhan riž.

Obožujem kuhanje!