Ko smo pred kratkim prejeli takšno vprašanje, smo odgovorili z vprašanjem: "Zakaj ne poguglate?" Odgovor na Googlu nas zna presenetiti, saj se zdi, da dejansko odpira še več vprašanj kot ponuja odgovorov. Izbrali smo dve metodi, ki se nam zdita najboljši.
Lupljenje ohlajenih jajc
- V kotličku zavrite vodo. Na štedilnik postavite posodo, ki je dovolj velika, da vanjo položite vsa jajca, ki jih želite skuhati.
- V posodo nežno položite jajca. Če na jajcu opazite razpoko, tudi če je tanka kot las, ga zamenjajte z drugim. Vodo iz kotlička nalijte v posodo, vendar ne neposredno preko jajc. Posodo dajte na ogenj, zavrite in kuhajte 10 minut.
- Odstranite posodo s štedilnika in odcedite vodo nato jajca prelijte s hladno vodo in pustite, da se ohlajajo 10 minut. Odcedite vodo, jajca povaljajte po ravni površini in presenečeni boste, kako enostavno je odstraniti lupino.
Lupljenje jajc, ki imajo sobno temperaturo
- Na štedilnik postavite dovolj veliko posodo, da boste vanjo zložili vsa jajca, ki jih nameravate skuhati.
- V posodo nežno položite jajca. Odstranite tiste z razpokami. Prelijte s hladno vodo in zavrite. Kuhajte 8 minut.
- Odstranite z ognja in odcedite vodo, prelijte s hladno vodo in pustite, da se jajca hladijo 10 minut. Vodo odlijte, jajca povaljajte po ravni površini in videli boste, kako enostavno je odstraniti lupino.