Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Iskanje Iskanje
  • Recepti Recepti
  • Revija Revija
  • Izdelki Izdelki
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Zgodovina
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Iskanje Iskanje
  • Recepti Recepti
  • Revija Revija
  • Izdelki Izdelki
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Zgodovina
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
SEM_How_to_obtain_the_most_delicious_stuffed_pepper

Kako pripraviti najbolj okusne polnjene paprike

Španci paprike polnijo s kvinojo, Grki z olivami, zelišči in origanom, Mehičani s sirom in Libanonci z rjavim rižem in pinjolami. V Romuniji paprike polnijo z mesom, rižem in zelenjavo. Sledi nekaj nasvetov za pripravo še posebej okusnih polnjenih paprik.

1. Da papriko napolniš, ji je potrebno odrezati vrh. Ta »pokrovček« je dobro shraniti, saj z njim zadržiš nadev v papriki. Kot pokrovček lahko uporabiš tudi rezino paradižnika, ki jedi da še posebej zanimiv okus.

2. Paprike naloži v okrogel lonec; tako bo jed videti privlačnejša.

3. Če želiš preprečiti zvračanje paprik v loncu, jih postavi v pekač za mufine. Za očesu prijetnejšo postrežbo, paprike lahko postrežeš v modelih za mufine.

4. Tradicionalno paprike polnimo »od zgoraj«. Toda, če papriko prerežeš na polovico po dolgem, bodo videti bolje, lažje jih napolniš in tudi pripravljene bodo hitreje.

5. Če želiš, da se nadev skuha ali speče enakomerno, ne polni paprik preveč. Zmerno polne paprike bodo pripravljene hitreje.

6. Nadev za paprike pogosto pripravimo vnaprej. Da se izognemo izsušenemu nadevu zaradi dolgotrajne peke, lahko tudi paprike pripravimo vnaprej. Čas priprave jedi bo krajši, če:

- papriko za nekaj minut postaviš v vročo pečico;
- ali pa jo nekaj minut greješ v mikrovalovni pečici.

  • facebook
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Piškotki
  • Pogoji uporabe