Primerne posode
Nabavi si posode, v katere lahko shranjuješ vse vrste hrane. Na primer posodo, ki dobo tesni, da vanjo preliješ juho. Posodo za hrano v nadstropjih – »menažko«, v katero lahko shraniš kompletno kosilo. Več vrst posode, kot imaš na zalogi, lažje bo najti ustrezen recept za idealno kosilo.

Izberi jedi, ki jih zlahka pripraviš
Tudi če imaš kdaj bolj naporen dan, zapolnjen s številnimi obveznostmi, ne smeš pozabiti na obrok, ki je uravnotežen, okusen in hitro pripravljen. Testenine so idealna jed za »pakirano« kosilo. Maggi ideja za…je odlična osnova za omake za špagete carbnara, špagete po bolonjsko in milansko ter penne arrabitata. Vse omake vsebujejo sestavine, ki jih že dobro poznaš. In tako imaš v 25-35 minutah pred sabo slastno kosilo, pripravljeno s tvojimi rokami in vsekakor bolj okusno od kosila v restavraciji.

Ne pozabi kombinirati beljakovine z vitamini
Zelenjavo skuhaš ali popražiš na olju le v nekaj minutah. Dodaj malce soli, popra in ščepec tvojih priljubljenih začimb in nato uporabi Maggi idejo za … Pikantnega pečenega piščanca. In temu obroku lahko rečeš izvrstno kosilo. Kolegom se bo zagotovo vzbudil apetit in se jim bodo pocedile sline.

Kuhaj zjutraj
Ob večerih smo navado preveč utrujeni, da bi se lotili kuhanja. A kuhanje zjutraj ti bo dalo energije za ves dan. In ne samo to, skuhana hrana bo bolj sveža in okusna!

Pripravi si koledar
Vzemi list papirja in si naredi tabelo, v katero razporediš 4 tedne s 5 delovnimi dnevi. Pomisli na svoje priljubljene jedi in vsaki določi svoj dan v tednu. Glede na jedi, ki so razporejen določenem tednu, ti bo lažje sestavljati nakupovalni seznam za nakupe ob koncu tedna. Na ta način imaš boljši pregled nad hrano in se izboljšaš v organizaciji. Če imaš polno idej za raznovrstne testenine, jih lahko z uporabo zeliščnih mešanic Maggi Ideja za… samo še nadgradiš in izboljšaš.

Nakupuj med vikendom
Ne samo, da s takim načinom nakupovanja prihraniš ogromno časa, tudi sestavljanje nakupovalnega lista bo potekalo bolj sproščeno in premišljeno. Predvsem pa upoštevaj zgornji nasvet in sestavi koledar. Obroki bodo zagotovo bolj uravnoteženi, nakupovanje bolj organizirano in kuhanje ne bo več v breme.

Torej, upoštevaj vse nasvete za pripravo okusnih obrokov, ki te bodo razveseljevali in krepčali med službo. Poleg tega boš zagotovo pozitiven zgled svojim sodelavcem. Tudi oni bodo navdušeno pripravljali obroke zase in nenazadnje si boste celo izmenjevali recepte in izkušnje.