Spoznaj 10 načinov, kako pripraviti in postreči humus

1. Humus na kruhu – opeci kose kruha in nanje namaži humus. O, kar topi se v ustih.

2. Humus lahko uporabiš kot nadomestek za majonezo, omako ali gorčico.
Humus je vir proteinov in kalcija in zato ga lahko uspešno uporabiš namesto majoneze.

3. Humus je lahko pomaka za čips.
Če želiš nekoliko mediteranskega pridiha, namesto čipsa uporabi pita kruh ali fokačo, nizek hrustljav italijanski kruh. Če pita kruh spečeš doma, bo vse skupaj še bolj okusno.

4. Pire krompir s humusom
To bo zagotovo postala tvoja najljubša jed. Namesto kisle smetane ali masla uporabi humus. Rezultat bo dišeč obrok z manj kalorijami.

5. S humusom nadevana trdo kuhana jajca
Ta jed je odlična alternativa, če želiš klasično nadevana jajca z namazom in majonezo zamenjati z nečim novim in bolj zdravim. In kakšen je postopek? Trdo skuhaj nekaj jajc, jih olupi in nareži na polovice. Odstrani rumenjake in jih zmešaj z nekaj žlicami humusa. In nadevana jajca so pripravljena!

6. Humus s svežo zelenjavo – a poznaš tisti občutek, ko si noro zaželiš nek prigrizek, a kaj, ko običajno niso zdravi. Tokrat imaš lahko oboje! Izberi svojo najljubšo svežo zelenjavo, na primer korenček ali kumarice, operi jo in nareži na tanke kratke rezance, kuharski šefi temu rečejo julienne. Humus lahko uporabiš kot omako ali kot pomako. Če greš z družino na izlet, jih lahko presenetiš s takim prigrizkom, neznansko bodo veseli. Tudi otroci bodo navdušeni, res presenetljivo, saj večina nad zelenjavo še vedno viha nos.

7. Humus in falafel – to je sicer klasična kombinacija, a če ga pripraviš doma z ljubeznijo, bo vsekakor veliko bolj okusen.

8. Solatni preliv – zakaj pa ne?
Kdo ni že naveličan klasične kombinacije kisa in olja? Zmešaj jedilno žlico humusa in jedilno žlico olivnega olja, okisaj s sokom limone in dodaj ščepec paprike in božanski solatni preliv je pripravljen- Samo še, hop, na solato z njim.

9. Zavitki s humusom, solato in jajcem.
Odličen zajtrk za dober začetek dneva. Osnovni recept je zelo preprost, a okus je izjemen: kos tortilje, nekaj listov v solate, dva ali tri češnjeva paradižnika, mehko kuhano jajce in humus.

10. Nadevane gobe s humusom in sirom feta.
Ta jed je izjemnega okusa. Če ljubiš gobe na tisoč in en način, je ta recept ravno pravšnji zate.