Obroke načrtujte vnaprej

Če ste zelo zaposleni, je smiselno načrtovati obroke vnaprej, še posebej če se tega lotite skupaj z otroki. Načrtovanje prihrani čas in običajno tudi denar. Poleg tega je to odličen način, da svoje otroke vključite v pripravo na kuhanje. Na primer, sestavite seznam 10 svojih najljubših obrokov in jih vsaj enkrat na teden vključite v jedilnik. Preberi več.

Ideje za obroke

Na mizo želite postreči obrok, ki bi bil všeč vsem, ki je zdrav in hranljiv ter po možnosti vsak dan nekaj drugačen. Razmišljanje o tem, kaj skuhati je včasih bolj zahtevno, kot kuhanje samo. Razmislite na primer o dnevni temi. Tako boste hitreje dobili ideje in vaši obroki bodo bolj raznovrstni.

Kuhanje z otroki

Mogoče ni najhitrejše, je pa zagotovo bolj zabavno. In če otroci pomagajo pri kuhanju, je bolj verjetno, da bodo spraznili krožnik. Tudi za najmlajše se v kuhinji vedno najde kakšno opravilo. Zbrali smo ideje za kuharska opravila in naloge za otroke, stare od 3 do 12 let.

Z otroki za mizo

Obrok je čas v dnevu, ko ste vsi skupaj in lahko poslušate zgodbe drug drugega. In lepo je, ko se tisto, kar je bilo skuhano z ljubeznijo, zdaj poje z užitkom. Tukaj preberite, kako bodo obroki v družbi otrok postali uspešnica

Počistite in pospravite

Pospravljanje in shranjevanje sta pomemben del kuhanja. Kako pospravljanje mize narediti privlačno za otroke (in zase)? In kaj naj bo kje v hladilniku? Pomagamo vam z nasveti in idejami. Tukaj preberite nasvete za čiščenje in shranjevanje.