7. Naj priprava hrane postane umetnost

Naj bo zdrava hrana otrokom zabava, ki jo boste pokazali z ustvarjalnostjo pri pripravi vseh obrokov. Naj ima obrok videz podobe, preprosto okrasitev, ali pa zgolj okrasite rob krožnika, da bo hrana otrokom vznemirljiva in vabljiva. Podobe živali in človeškega obraza so vedno priljubljene, brokoli ter cvetača pa lahko predstavljata drevesa. Otroku dovolite, da iz paprike ali kumar izreže zanimive oblike, kot je zajec, zvezdica in diamanti.

6. Otroka zaposlite

Otroci iz svojega krožnika raje jedo zdravo hrano, če pomagajo pri njeni pripravi. Raziskave kažejo, da to blagodejno vpliva na številne načine.
Obstaja veliko opravil, pri katerih vam lahko pomagajo otroci. Umivanje, ribanje ali mešanje so zabavne dejavnosti za otroke. Ne pozabite tudi na pospravljanje!

5. Skupaj načrtujte obroke

Načrtovanje obrokov z otroki je kakovostno preživet čas. Tako bodo izvedeli, kako pomembno je uživati uravnoteženo hrano z veliko polnozrnatimi žiti, vlakninami in zelenjavo. Spodbudite njihovo zanimanje za hrano in jih motivirajte, da vam pomagajo biti ustvarjalni v kuhinji!

4. Zbližajte se z otroki s skupno pripravo kolačev

Kuhinja je odličen kraj, da preživite več časa s svojimi otroki, kjer ne potrebujete moderne opreme ali drage članarine.
Priprava sladic z otroki lahko navadno popoldne spremeni v nekaj čudovitega. Skupaj preživet čas pri pripravi sladic bo zagotovo ustvaril nepozabne spomine za celo življenje.

3. Krepitev življenjskih veščin

Kuhanje z otroki je odlična priložnost za učenje pomembnih življenjskih veščin. Lahko se pogovarjate o matematiki in ulomkih pri merjenju sestavin ali rezanju pice na kose. Lahko jim pomagate, da bolje razumejo higieno in varnost hrane, medtem ko si umivate roke ter pripravljate delovni prostor. Prav tako se lahko pogovarjate o zdravi hrani, medtem ko pripravljate ali okrašujete svoj obrok.

2. Spodbujanje domišljije
Spodbujajte svoje otroke, da v kuhinji uporabijo domišljijo. Pustite jim, da okrasijo svoje sladice, ali jih izzovite, da naredijo sadno solato v obliki mavrice ali živali iz zelenjave. Otrokom lahko pustite, da kuhajo s prijatelji, in to spremenite v tekmovanje, kdo bo hrano najlepše okrasil. Na koncu naj bodo zmagovalci vsi, saj bodo uživali v zelo okusni nagradi!

1. Ne skrbite zaradi nereda

Ne skrbite zaradi nereda, ki ga bodo otroci naredili med zabavanjem v kuhinji. Naj bodo ustvarjalni. Ko se ustvarjalna zabava v kuhinji konča, naj jo pomagajo tudi pospraviti.