Zelenjavne juhe

1. Brezmesna juha z zelenjavo in domačimi rezanci
Ponujamo ti enostaven recept brezmesna juhe s korenovkami (peteršilj, zelena, korenje) in ostalo zelenjavo (paprika, krompir) Najboljši del tega recepta so seveda domači rezanci. Svetujemo ti, da jih pripraviš vnaprej, na zalogo. Če nimaš zaloge domačih rezancev ali pa se ti mudi, seveda lahko uporabiš tudi kupljene. Lahko uporabiš tudi rezance brez jajc. Torej, v nadaljevanju sledi recept za to brezmesno juho.

2. Juha z zeljem in zelenjavo
Idealna izbira za izvrstno kosilo je juha z zeljem in zelenjavo (paprika, krompir, čebula) in česen. Da bo okus bolj poln, lahko na koncu dodaš jajce ali kislo smetano. Recept za juho najdeš tukaj.

3. Juha iz belega fižola in zelenjave
Nič drugega nas ne spominja na otroštvo bolj kot fižolova juha, okisana z limono. V manj kot uri lahko pripraviš to okusno juho, ki jo lahko postrežeš z naribanim parmezanom. Recept za juho najdeš tu.

4. Preprosta zelenjavna juha - če iščeš recept za zelenjavno juho, ki je hitro pripravljena, tukaj je! Operi, nareži in skuhaj zelenjavo (čebulo, korenje, krompir, paradižnik, zeleno, por) Ko je vsa zelenjava kuhana, jo lahko okisaš s sokom limone. Tale preprost recept najdeš tukaj.

Kremna juha

1. Zelenjavna kremna juha
Recept za brezmesno juho, ki je primeren samo za hladne dni: zelenjavna kremna juha. Tule je na voljo zares enostaven recept. Vse, kar je treba storiti, je oprati, očistiti in skuhati zelenjavo. Ko je zelenjava skuhana, dodaš nasekljan peteršilj in po želji postrežeš s krutoni (popečenimi kruhovimi kockami)

2. Gobova kremna juha
Verjetno nobena druga kremna juha ni tako aromatična, kot ravno gobova. Recept je povsem enostaven, gobam dodaj čebulo, česen, zeleno in krompir. Za boljši okus dodaj olivno olje in peteršilj. Navdih za to juho najdeš tukaj.

3. Sirova kremna juha
Kremni sir je edinstvena in prefinjena izbira za kosilo. Potrebuješ sir cheddar, čebulo, papriko. kako se ta slastna juha pripravi, najdeš v receptu tukaj.

Cmoki

1. Cmoki in zelenjavna juha
Priznati moramo, da so naša najljubša jušna zakuha cmoki. Juha s cmoki je primerna za vsak dan, vendar pa najbolj prija ob mrzlih dneh, ko zunaj naletavajo snežinke, mi pa smo na toplem, ob krožniku vroče juhe. Glavna sestavina tega enostavnega recepta je zelenjava, največji izziv pa predstavlja priprava zdrobovih cmokov. Kako se vse skupaj pripravi, preberi tukaj.

2. Piščančja juha s cmoki
Zelenjava, piščančja prsa, cmoki in zelenjava, to so ključne sestavine te slastne juhe. Te zanima recept? Najdeš ga tukaj.

Piščančje juhe

1. Piščančja juha s kislo smetano
Preseneti svoje domače s piščančjo juho z zelenjavo in kislo smetano. Juho po tem receptu je treba pripravljati počasi, na majhnem ognju, zato da se lahko popolnoma razvijejo okusi piščanca in zelenjave. Recept se skriva tukaj.

2. Piščančja juha z rižem
Recept, ki ga bodo vzljubili mladi in stari. Potrebuješ zelenjavo (korenje, korenino peteršilja, zeleno in čebulo) riž in piščančje meso. Postrezi z ostro papriko in kisom. Recept v celoti se nahaja tukaj.

Juhe

1. Goveja juha
Govejo juho imajo vsi radi, saj je okusna, lahka in še posebej primerna za zimski čas. Potrebuješ naslednjo zelenjavo: paprike, čebulo, korenje, zeleno, pastinak, grah, fižol, krompir. Potrebuješ še telečjo jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in sok limone.

Tukaj lahko odkriješ recept za govejo juho

2. Piščančja juha na grški način
Predstavljamo ti recept piščančjo juho, ki je bogata z zelenjavo (čebula, korenje, paprika, zelena) Sestavina juhe sta tudi riž in kisla smetana. To piščančjo juho na grški način moraš obvezno skuhati za svoje najdražje. Kako se juha pripravi, preberi tukaj.

3. Juha z mesnimi cmočki
Med nami najbrž ni nikogar, ki ne bi vsaj enkrat v življenju jedel juhe z mesnimi cmočki. Če se pa le morda najde kdo, ki je še ni poskusil, je sedaj pravi čas za to. Za pripravo juhe potrebuješ mleto meso, zelenjavo, zdrob, riž, začimbe in malce spretnosti.

Sestavine in napotki so navedeni tukaj.

To so naši predlogi za juhe, ki najbolj prijajo v mrzlih dneh. Če želiš več receptov za slastne juhe, tukaj najde pravo zakladnico receptov.