Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Iskanje Iskanje
  • Recepti Recepti
  • Revija Revija
  • Izdelki Izdelki
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Zgodovina
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Iskanje Iskanje
  • Recepti Recepti
  • Revija Revija
  • Izdelki Izdelki
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Zgodovina
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Polpeti in zrezki

Polpeti in zrezki

Če želiš zmanjšati čas kuhanja mesa in ga narediti bolj sočnega, se lahko odločiš za pripravo mesnih polpet. Koščkom mesa, običajno mletemu mesu, dodaš jajca in mleko ter moko, zmes oblikuješ v polpete in jih ocvreš v olju. Zrezke lahko ponudiš z različnimi omakami in prilogo, ki ti je najljubša. K zrezkom se poda skoraj vse.

Zrezki so na tanke rezine narezano meso brez kosti. Zrezke lahko narediš iz govedine, svinjine ali piščančjega mesa. Meso je treba potolči s kladivom za meso, enako učinkovit je tudi pripomoček za mehčanje mesa. Oba bosta dobro opravila svoje delo in temeljito omehčala meso, da bodo zrezki hitreje pečeni.

Običajno se k mletemu mesu dodajo stepena jajca in malo mleka, nato še moka in začimbe po izbiri. Lahko začiniš samo s soljo in poprom, če pa bi ti bilo všeč ustvariti kakšne bolj nenavadne okuse, lahko poskusiš z mletim ingverjem, curryem ali papriko. Na koncu lahko polpete povaljaš v krušnih drobtinah, po cvrtju v vročem olju bodo njihova skorjica zelo hrustljava.

Izbor priloge k polpetom je odvisen od vrste polpetov. K polpetom iz svinjskega mesa se odlično podajo gobice. Gobice v kisli smetani se idealno ujamejo s polpeti iz piščanca. In če ne maraš gob, jih lahko nadomestiš s poljubno zelenjavo na žaru, kot prilogo pa dodaš solato iz korenovk, tudi ta kombinacija je odlična.

Običajno se polpete postreže z omako, ki je nastala ob kuhanju priloge. Omako izboljšaš z dodatkom kisle smetane ali paradižnikove mezge in vanjo položiš polpete, da se okusi lepo povežejo.

  • facebook
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Piškotki
  • Pogoji uporabe