Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zrezki so na tanke rezine narezano meso brez kosti. Zrezke lahko narediš iz govedine, svinjine ali piščančjega mesa. Meso je treba potolči s kladivom za meso, enako učinkovit je tudi pripomoček za mehčanje mesa. Oba bosta dobro opravila svoje delo in temeljito omehčala meso, da bodo zrezki hitreje pečeni.

Običajno se k mletemu mesu dodajo stepena jajca in malo mleka, nato še moka in začimbe po izbiri. Lahko začiniš samo s soljo in poprom, če pa bi ti bilo všeč ustvariti kakšne bolj nenavadne okuse, lahko poskusiš z mletim ingverjem, curryem ali papriko. Na koncu lahko polpete povaljaš v krušnih drobtinah, po cvrtju v vročem olju bodo njihova skorjica zelo hrustljava.

Izbor priloge k polpetom je odvisen od vrste polpetov. K polpetom iz svinjskega mesa se odlično podajo gobice. Gobice v kisli smetani se idealno ujamejo s polpeti iz piščanca. In če ne maraš gob, jih lahko nadomestiš s poljubno zelenjavo na žaru, kot prilogo pa dodaš solato iz korenovk, tudi ta kombinacija je odlična.

Običajno se polpete postreže z omako, ki je nastala ob kuhanju priloge. Omako izboljšaš z dodatkom kisle smetane ali paradižnikove mezge in vanjo položiš polpete, da se okusi lepo povežejo.