Zrezki so na tanke rezine narezano meso brez kosti. Zrezke lahko narediš iz govedine, svinjine ali piščančjega mesa. Meso je treba potolči s kladivom za meso, enako učinkovit je tudi pripomoček za mehčanje mesa. Oba bosta dobro opravila svoje delo in temeljito omehčala meso, da bodo zrezki hitreje pečeni.

Običajno se k mletemu mesu dodajo stepena jajca in malo mleka, nato še moka in začimbe po izbiri. Lahko začiniš samo s soljo in poprom, če pa bi ti bilo všeč ustvariti kakšne bolj nenavadne okuse, lahko poskusiš z mletim ingverjem, curryem ali papriko. Na koncu lahko polpete povaljaš v krušnih drobtinah, po cvrtju v vročem olju bodo njihova skorjica zelo hrustljava.

Izbor priloge k polpetom je odvisen od vrste polpetov. K polpetom iz svinjskega mesa se odlično podajo gobice. Gobice v kisli smetani se idealno ujamejo s polpeti iz piščanca. In če ne maraš gob, jih lahko nadomestiš s poljubno zelenjavo na žaru, kot prilogo pa dodaš solato iz korenovk, tudi ta kombinacija je odlična.

Običajno se polpete postreže z omako, ki je nastala ob kuhanju priloge. Omako izboljšaš z dodatkom kisle smetane ali paradižnikove mezge in vanjo položiš polpete, da se okusi lepo povežejo.