Sestavine in hranilna vrednost: vse sestavine so vedno navedene na embalaži

Z MAGGI vedno veste, kaj zaužijete. Najpomembnejše informacije o izdelku so vedno navedene na hrbtni strani vsake naše embalaže. Poleg navodil za pripravo lahko pogosto najdete nasvete za recepte iz kuharskega studia MAGGI.

Da boste vedeli, kaj naši izdelki vsebujejo, vedno navajamo podroben seznam vseh sestavin in se ves čas trudimo, da bi bili ti seznami še bolj pregledni in razumljivi. Želite izvedeti podrobnosti o hranilni vrednosti, denimo kakšna je energijska vrednost ter vsebnost vlaknin in soli? Tudi te podatke najdete na hrbtni strani embalaže naših izdelkov.

Zagotavljamo kakovostne sestavine

Pri MAGGI uporabljajo samo najboljše sestavine, ki smo jih večkrat preizkusili. Obsežen katalog določa zahteve za vsako od naših surovin, denimo metode pridelovanja, senzorične lastnosti, kot so okus in konsistenca, ali kemijsko-fizikalne, mikrobiološke in pravne zahteve za živila. Nekatere sestavine so včasih celo nabrane ročno, denimo zelišča.

Izboljšani recepti – kaj to pomeni?

Svoje recepte nenehno izboljšujemo tako, da zmanjšujemo vsebnost soli in nasičenih maščob. Če je le mogoče, zamenjujemo vse sestavine, ki so deležne kritik ali niso dobro poznane. Naši novi, skrbno obdelani škrobi niso več le dodatki, ampak hranila. Tudi surovine postajalo vedno bolj jasno definirane. Tako ne govorimo več le o »škrobu«, ampak o »krompirjevem škrobu«.

Ojačevalec okusa – kaj to dejansko pomeni?

Mnogo ljudi denimo ne ve: glutamat se naravno pojavlja v človeškem telesu in je tudi naravna sestavina mnogih živil. Tako glutamat denimo zaužijemo z ribami, paradižnikom, gobami, številnimi vrstami sira ali celo kot dojenčki z materinimi mlekom. Naše telo samo proizvaja glutamat in to v bistveno večjih količinah, kot ga zaužijemo s hrano. Igra pomembno vlogo pri presnovnih procesih v človeškem telesu - zlasti v mišicah, črevesju in osrednjem živčevju.

Izvleček kvasa je tudi živilo, ki se uporablja že dolgo. Tega pridobivamo iz kvasa. Že več kot 100 let ga uporabljamo kot sestavino za začinjanje, aromatiziranje in izboljšanje jedi. Izvleček kvasa lahko na primer kupite v trgovinah z zdravo prehrano, prav tako pa ga najdete kot osnovno sestavino v namazih, ki so naprodaj v teh trgovinah.

Gensko inženirstvo – ne pri MAGGI

Transparentnost izvora naših sestavin nam je zelo pomembna. Zato vedno natančno preverimo, kakšne surovine uporabljamo. To še posebej velja za pridelovanje in izvor. Kritične surovine se zato pregledajo in uporabijo le, če ni mogoče odkriti gensko spremenjenega materiala in surovine niso proizvedene iz gensko spremenjenih organizmov. Ker naši izdelki ne vsebujejo nobenih gensko spremenjenih snovi, jih ni treba označevati v skladu z veljavnimi predpisi EU o označevanju, odobritvi in sledljivost gensko spremenjene hrane in krme. In to vse so seveda informacije, ki jih ne želimo le vedeti mi, ampak jih želimo tudi deliti z našimi strankami.

Proizvodnja

MAGGI uporablja samo popolnoma neoporečne sestavine. Vse surovine so pregledane takoj po prihodu v naše tovarne. Ne preverjamo le morebitnih pomanjkljivosti, temveč tudi testiramo na njihove senzorične lastnosti, denimo videz, vonj, konsistenco in stabilnost.

Seveda lahko naši izdelki vsebujejo le tiste sestavine, ki so dejansko v receptu. Zato smo poskrbeli tudi za dodatne varnostne ukrepe na proizvodnih linijah. Detektorji kovine, preverjanja teže, skenerji izdelkov na tekočem traku ali zagotavljanje vzorcev: naši zelo občutljivi sistemi takoj zaznajo vsako najmanjšo nepravilnost.

Po proizvodnji morajo naši izdelki prestati še test okušanja v degustacijski sobi. Naši strokovnjaki za prehrano preverjajo razne kriterije, kot so okus, barva ali konsistenca. In samo, če izdelek opravi vsa potrebna testiranja, gre v embalažo in trgovino - in šele nato do končnega uporabnika.