Upamo, da ste v prejšnjem blogu našli super kakšno idejo, kaj storiti z ostanki hrane (če ste ga spregledali, ga najdete tukaj) Ideje teh receptov so bile v pomoč pri porabi ostankov zelenjave, današnji blog pa je osredotočen na to, kaj storiti z ostanki doma pripravljenih jedi, na primer pečenke, testenin ali celo enolončnic. Verjamemo, da je lahko vsaka taka jed tudi v drugič zmagovalna!
Pica
Skoraj ni ostanka hrane, ki ga ne bi bilo mogoče uporabiti kot oblogo za pikantno pico. Preostanek mesa ali zelenjave preprosto narežite na koščke. Nam je všeč na tanke trakove narezano rdeče meso, ki ga začinimo s česnom in zelišči ali prelijemo s sladko čili omako. Piščančje meso se na pici odlično prilega, še posebej okusno bo, če ga boste prej marinirali. Super preprosto marinado naredite tako, da zmešate 1 zavitek MAGGI Ideja za piščanca s 4 siri s pol skodelice naravnega jogurta. Preizkusite lahko tudi številne različice testa in osnov za pico. Testo za pico lahko kupite v bližnjem supermarketu ali pa za spremembo poskusite ploski kruh ali kruh naan. Na deževen dan, ko se vam ne da iz hiše, lahko sami zamesite testo. Na spletu je kup receptov in videli boste, kako zabavno je mesiti testo. Katero koli podlago izberete, ne pozabite, da se bo pekla le nekaj minut. Torej, pečico predhodno segrejte na 180° C , ko boste pico lepo obložili, jo položite v pekač in odvisno od testa ali podloge, ki ste jo izbrali, pecite od 4 do 10 minut.
Nova različica pastirske pite
Ostanke enolončnice lahko porabite tako, tako da jo spremenite v izvrstno različico pastirske pite, kjer bodo nad slastno podlago iz enolončnice kraljevali kupčki zapečenega pire krompirja. Če so v enolončnici veliki kosi, jih na hitro zmeljite v multipraktiku, da bodo vsi kosi enakomerni. Nato pito pokrijete s kremasto krompirjevo mezgo, potresete z naribanim sirom in postavite v pečico, ogreto na 180 ° C. Pecite, dokler pita ne postane zelo vroča.
Bogata omleta ali umešana jajca
Vse ostanke mesa ali zelenjave sesekljajte na majhne koščke in jih prepražite v ponvi, nato dodajte stepena jajca, po želji tudi sir ali zelišča. Drug način priprave ostankov zelenjave je, da jih narežete in prepražite z ingverjem in sojino omako. Nato specite tanko jajčno omleto, jo narežite na trakove in potresite po vrhu. Tako pripravljena jed bo izjemno okusna in hkrati prava paša za oči.
Ste še vedno lačni in si želite več idej za pripravo obrokov? Če je tako, kliknite tukaj in si oglejte stran z recepti na spletnem mestu MAGGI.