Juha z ramen rezanci in piščancem
Ramen je zdrava in izjemno okusna juha japonskega izvora, v kateri so poleg nepogrešljivih rezancev še številne druge sestavine. Za ramen juho s piščancem potrebuješ: mlado čebulo, ingver, česen, sezamovo olje, kuhana piščančja bedra brez kosti, sojino omako, sladkor in ingver.


Juha z udon rezanci
Ta vrsta juhe se kuha z gobami in zelenjavo. Na primer, lahko kombiniraš rezance in poljubno vrsto gob ter dodaš ingver, špinačo, sojino omako, limetin sok, tofu in sezamovo olje. Začneš tako, da rezance zavreš z ingverjem in gobami, nato dodaš vse ostale sestavine.

Rezanci soba
Zelo okusen recept, ki vsebuje jajčevce na žaru, stročji fižol, špinačo, sojino omako in seveda rezance. Rezanci somen so najtanjši od vseh rezancev. Lahko jih zakuhaš v juho ali pa pripraviš kot samostojno jed. Zelo enostavno lahko te rezance pripraviš v piščančji juhi, ki ji dodaš kuhana jajca, mlado čebulo, brokoli, limeto, ingver in peteršilj. Kot vidiš, lahko z rezanci pripraviš ogromno jedi, domišljiji lahko daš prosto pot, pripraviš lahko številne slastne jedi, primerne tako za vegetarijance kot za ljubitelje mesa.
In kakšna je tvoja izbira priprave rezancev?