1. Začimbnice sekljajte z mezzalunom

Ali začimbnice težko sekljate z nožem? Strinjamo se! Poskusite nož mezzaluna na rožmarinu. Videli boste, kako hitro in preprosto vam bo šlo od rok, vse zelenje pa se bo spremenilo v drobno nasekljano popolnost.

2. Začimbnice nasekljajte s škarjami:

To lahko storite takrat, ko začimbnic ne potrebujete za okras. Stebla dajte v vazo kot cvetje in po potrebi režite liste s kuhinjskimi škarjami.

3. Zelenjavo sekljajte z nožem za pico

Da, to orodje se ne uporablja le za testo in pico. Z njim lahko narežete papriko, korenček, kumarice pa celo na rezine.

4. Sekljanje češnjevega paradižnika

Naj dvigne roko tisti, ki se je kdaj že dodobra namučil pri rezanju češnjevca ali grozdja. Mi imamo rešitev. Vse te majhne izmikajoče se plodove lahko položite med dve deski. Tako boste zagotovili, da se ne bodo premikali (ne pritiskajte premočno, da jih ne zmečkate). Z nožem pojdite med obema deskama in dobili boste popolne polovičke.

5. Rezanje lubenice:

Kako postreči lubenico? Postrezite jo narezano na kocke, vašim gostom je ne bo treba rezati in tako se ne bodo umazali. To lahko storite na naslednji način. Odrežite vrh in dno lubenice, nato nadaljujte z lupljenjem – potrebovali boste večji nož. Nato jo prerežite na pol, zatem pa na enake dele. Vse kose zložite na desko za rezanje in jih razrežite na kocke.

6. Popolna tehnika julienne

Tehnika rezanja zelenjave, kot so bučke ali korenček, na tanke paličice je precej zahtevna, vendar obstaja rešitev. Najprej zelenjavo prerežite na pol, nato preko vsake polovice z nožem naredite globoke zareze. Zareze naj bodo takšne, kolikor debele paličice julienne želite. Nato vzemite lupilnik, z njim olupite zelenjavo in dobili boste popoln julienne!