1. Špinačni pire
Ker za pripravo ne potrebuješ veliko sestavin, je pire cenovno dostopna in tudi enostavna jed. Vse kar potrebuješ je špinača, mleko, česen, moka in olje. Priprave se lotiš tako:
Špinačo dobro umij in odstrani trde dele. Pristavi lonec vode na štedilnik in ko voda zavre, vanjo stresi špinačo ter pusti 10 – 15 minut, da se špinača skuha. S penovko špinačo odstrani iz lonca, jo odcedi in na drobno nasekljaj. V drugi posodi previdno zmešaj moko z mlekom tako, da mleko dodajaš postopoma in ves čas mešaš. Nasekljano špinačo vsuj v ponev in dodaj česen ter moko z mlekom. Sestavine pusti kuhljati še 2 – 3 minute.
Enostavno, a ne?

2. Testenine z gorgonzolo in špinačo
Še en enostaven recept, ki ima številne oboževalce. Potrebuješ: testenine, špinačo, gorgonzolo, mleko, olivno olje, sol in poper. Priprave se lotiš tako:
Skuhaj testenine. Špinačo rahlo popraži na dveh jedilnih žlicah olivnega olja in dodaj malo mleka. Ko špinača v mleku zavre, dodaj gorgonzolo. Če opaziš, da je zmes presuha, postopoma dodajaj mleko, da tekstura ostane tekoča, a kompaktna. Dodaj sol in poper ter kuhljaj, dokler se zmes ne zgosti in dobiš gosto omako, ki jo preliješ čez testenine.

3. Špinača s sirom in pečenim jajcem
Hiter in enostaven recept, v slast cele družine. Potrebuješ špinačo, jajca, 2 vrsti sira, olje, sol in poper. Priprave se lotiš tako:
Špinačo popraži na dveh jedilnih žlicah olivnega olja in jo naloži v pekač. Potrosi z nastrganim sirom in na vrh dodaj umešano jajce. Dodaj sol in poper ter peci 30 do 35 minut.
Izjemno hitro!

4. Omleta s špinačo in gobami
Odlična kombinacija za hranilen in hiter zajtrk. Potrebuješ le jajca, gobe, špinačo, sir ali skuto, olje, sol in poper. Priprave se lotiš tako:
Umešaj jajca s soljo in poprom. V ponvi najprej popraži gobe in špinačo ter jih naloži na poseben krožnik. V ponev vlij umešana jajca in počakaj, da se omleta speče na eni strani. Nato jo obrni in dodaj gobe ter špinačo, sir (ali skuto). Pusti, da se omleta nekoliko zapeče še na drugi strani in serviraj.
Enostavneje skoraj ne gre! Kot vidiš, razen tega, da je špinača super hrana, je tudi raznolika in dobrodošla sestavina za mnoge jedi. Katera pa je bila tebi najbolj všeč?