Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zanimivosti za ljubitelje juh:

Tema, ki je ljudi razdelila v več taborov. Tukaj je nekaj zanimivosti o uživanju juh.

1. Ali veste, da večina ljudi pravi, da juho jedo, medtem ko v arabskem svetu govorijo, da juho pijejo. Verjetno res ni zapisanega pravila, kako použiti juho, zato si jo privoščite na način, ki vam najbolj ustreza – z žlico, ali pa jo popijte iz skodelice. Nihče vam tega ne more prepovedati.

2. Po bontonu je povsem ustrezno, če skodelico z juho malce nagnete, da zajamete še zadnje ostanke. Le prevrniti je ne smete. To ni po bontonu.

3. Določene vrste juh se servirajo na poseben način. Piščančjo juho s koruzo je na primer treba vedno postreči v globoki in debelejši skodeli. Takšna posoda dlje časa ohranja toploto, da se kremna juha in koruza ne bi prehitro ohladili.

4. Tega zagotovo niste vedeli. Ne spodobi se, da je jušna žlica polna do vrha. Polna naj bo približno 75 odstotkov. Vendar samo, če vas kdo gleda. Sicer lahko pogumno zajamete in jo napolnite do vrha.