Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Iskanje Iskanje
  • Recepti Recepti
  • Revija Revija
  • Izdelki Izdelki
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Zgodovina
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Iskanje Iskanje
  • Recepti Recepti
  • Revija Revija
  • Izdelki Izdelki
  • Kampanja Kampanja
  • MAGGI MAGGI
  • Prijava Prijava
  • Zgodovina
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Aromatični piščanec

Aromatični piščanec

(0)
785 Min
Preprosto

Sestavine

6 porcije

Ta jed je bila optimizirana za 6 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:

ingredient_quantity
recipe ingredient
5 
limona
10  g
ingver
4  čž
ingver v prahu
4  čž
mleti koriander
1.5  ž
med
2  ž
olivneg olja
1  kg
piščanci
10  g
česen
Kopiraj

Naši najboljši nasveti in triki za velikost porcije po meri

Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.

Izvozi sestavine

Izberite iz seznama sestavin

Kopiraj
.

Hranilna vrednost izdelka

Ogljikovi hidrati
10.7 g
Energija
439.9 kcal
Maščobe
30.2 g
Beljakovine
31.9 g
Informacije za porcijo

Navodilo

785 Minute
  • Korak1

    5 Min
    Stisnite eno limono, druge 4 pa prerežite na polovico in pustite za kasneje.
  • Korak2

    5 Min
    V možnarju zmešajte limonin sok, česen, svež in ingver v prahu, koriander in med ter dodajte oljčno olje, dokler ne dobite goste paste.
  • Korak3

    720 Min
    Nastalo pasto razporedite po kosu piščanca in dobro vtrite v meso. Najbolje bi bilo, da piščanca v tej omaki pustite, da se marinira čez noč.
  • Korak4

    5 Min
    Pečico segrejte na 190 stopinj. Preostale limone nasekljajte na majhne koščke (skupaj z lupino).
  • Korak5

    5 Min
    V ponev vlijte oljčno olje in ga segrejte na štedilniku. Piščancu odstranite marinado, začinite in položite v ponev, tako da je koža na spodnji strani. Pecite toliko časa, da se koža obarva, nato piščanca postavite v pečico.
  • Korak6

    5 Min
    Dodajte nasekljano limono in premešajte, da se namoči v olju. Zdaj piščanca obrnite tako, da je koža na vrhu.
  • Korak7

    40 Min
    Pekač postavite v pečico za 30-40 minut. Redno preverjajte, saj se med zlahka zažge. Jed je pripravljena, ko je piščanec zlato rjave barve in malce lepljiv. Pustite stati 5 minut, nato servirajte.
Aromatični piščanec

Korak1 7

Korak1 Korak1
: limona

Stisnite eno limono, druge 4 pa prerežite na polovico in pustite za kasneje.

Aromatični piščanec

Korak2 7

Korak2 Korak2
: mleti koriander, olivneg olje, med, ingver, česen, ingver v prahu, limona

V možnarju zmešajte limonin sok, česen, svež in ingver v prahu, koriander in med ter dodajte oljčno olje, dokler ne dobite goste paste.

Aromatični piščanec

Korak3 7

Korak3 Korak3
: belo piščančje meso

Nastalo pasto razporedite po kosu piščanca in dobro vtrite v meso. Najbolje bi bilo, da piščanca v tej omaki pustite, da se marinira čez noč.

Aromatični piščanec

Korak4 7

Korak4
: limona

Pečico segrejte na 190 stopinj. Preostale limone nasekljajte na majhne koščke (skupaj z lupino).

Aromatični piščanec

Korak5 7

Korak5
: belo piščančje meso, olivneg olje

V ponev vlijte oljčno olje in ga segrejte na štedilniku. Piščancu odstranite marinado, začinite in položite v ponev, tako da je koža na spodnji strani. Pecite toliko časa, da se koža obarva, nato piščanca postavite v pečico.

Aromatični piščanec

Korak6 7

Korak6
: limona, olivneg olje, belo piščančje meso

Dodajte nasekljano limono in premešajte, da se namoči v olju. Zdaj piščanca obrnite tako, da je koža na vrhu.

Aromatični piščanec

Korak7 7

Korak7
: belo piščančje meso, med

Pekač postavite v pečico za 30-40 minut. Redno preverjajte, saj se med zlahka zažge. Jed je pripravljena, ko je piščanec zlato rjave barve in malce lepljiv. Pustite stati 5 minut, nato servirajte.

Recept v formatu PDF

Deli s prijatelji

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivirajte povezave

Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.

Napišite svoje mnenje

Vaša ocena
Would you recommend this item?
Images
Medijski element 0 od 6 je dodan.
4 + 0 =
Molimo ispunite captcha polje

Odkrijte še več

  • Balkanska kuhinja
  • Brez glutena
  • Brez glutena
  • Brez jajc
  • Brez laktoze
  • Brez laktoze
  • Brez oreščkov / arašidov
  • Brez rakov
  • Brez rib
  • Brez svinjine
  • Brez Treenut
  • Deževna sezona
  • Družinske jedi
  • Glavna jed
  • Jedi iz različnih kuhinj
  • Jesen
  • Kosilo
  • Kuhanje z otroki
  • Lahka večerja
  • Nizka vsebnost soli
  • Pijača
  • Poletje
  • Pomlad
  • Predjed
  • Predjed
  • Prijatelji
  • Rojstni dan
  • Večerja
  • Več hodni obrok
  • Veliko beljakovin
  • Vikendi
  • Vir beljakovin
  • Zima
  • facebook
  • Youtube
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obvestilo o zasebnosti
  • Piškotki
  • Pogoji uporabe