Aromatični piščanec je odličen recept za vse gurmane, ki radi eksperimentirajo z okusi.
Sestavine
6
porcije
Ta jed je bila optimizirana za 6 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Stisnite eno limono, druge 4 pa prerežite na polovico in pustite za kasneje.
Korak2
5 Min
V možnarju zmešajte limonin sok, česen, svež in ingver v prahu, koriander in med ter dodajte oljčno olje, dokler ne dobite goste paste.
Korak3
720 Min
Nastalo pasto razporedite po kosu piščanca in dobro vtrite v meso. Najbolje bi bilo, da piščanca v tej omaki pustite, da se marinira čez noč.
Korak4
5 Min
Pečico segrejte na 190 stopinj. Preostale limone nasekljajte na majhne koščke (skupaj z lupino).
Korak5
5 Min
V ponev vlijte oljčno olje in ga segrejte na štedilniku. Piščancu odstranite marinado, začinite in položite v ponev, tako da je koža na spodnji strani. Pecite toliko časa, da se koža obarva, nato piščanca postavite v pečico.
Korak6
5 Min
Dodajte nasekljano limono in premešajte, da se namoči v olju. Zdaj piščanca obrnite tako, da je koža na vrhu.
Korak7
40 Min
Pekač postavite v pečico za 30-40 minut. Redno preverjajte, saj se med zlahka zažge. Jed je pripravljena, ko je piščanec zlato rjave barve in malce lepljiv. Pustite stati 5 minut, nato servirajte.
Korak1
7
:
limona
Stisnite eno limono, druge 4 pa prerežite na polovico in pustite za kasneje.
V možnarju zmešajte limonin sok, česen, svež in ingver v prahu, koriander in med ter dodajte oljčno olje, dokler ne dobite goste paste.
Korak3
7
:
piščanci
Nastalo pasto razporedite po kosu piščanca in dobro vtrite v meso. Najbolje bi bilo, da piščanca v tej omaki pustite, da se marinira čez noč.
Korak4
7
:
limona
Pečico segrejte na 190 stopinj. Preostale limone nasekljajte na majhne koščke (skupaj z lupino).
Korak5
7
:
olivneg olja, piščanci
V ponev vlijte oljčno olje in ga segrejte na štedilniku. Piščancu odstranite marinado, začinite in položite v ponev, tako da je koža na spodnji strani. Pecite toliko časa, da se koža obarva, nato piščanca postavite v pečico.
Korak6
7
:
limona, olivneg olja, piščanci
Dodajte nasekljano limono in premešajte, da se namoči v olju. Zdaj piščanca obrnite tako, da je koža na vrhu.
Korak7
7
:
piščanci, med
Pekač postavite v pečico za 30-40 minut. Redno preverjajte, saj se med zlahka zažge. Jed je pripravljena, ko je piščanec zlato rjave barve in malce lepljiv. Pustite stati 5 minut, nato servirajte.
Deli s prijatelji
Aktivirajte povezave
Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.