
Aromatični piščanec
Ta jed je bila optimizirana za 6 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij: tukaj
Naši najboljši nasveti in triki za velikost porcije po meri
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Hranilna vrednost izdelka
Recept v formatu PDF
PrenosNavodilo
Korak1
5 MinKorak2
5 MinKorak3
720 MinKorak4
5 MinKorak5
5 MinKorak6
5 MinKorak7
40 Min
Korak1 7
Stisnite eno limono, druge 4 pa prerežite na polovico in pustite za kasneje.

Korak2 7
V možnarju zmešajte limonin sok, česen, svež in ingver v prahu, koriander in med ter dodajte oljčno olje, dokler ne dobite goste paste.

Korak3 7
Nastalo pasto razporedite po kosu piščanca in dobro vtrite v meso. Najbolje bi bilo, da piščanca v tej omaki pustite, da se marinira čez noč.

Korak4 7
Pečico segrejte na 190 stopinj. Preostale limone nasekljajte na majhne koščke (skupaj z lupino).

Korak5 7
V ponev vlijte oljčno olje in ga segrejte na štedilniku. Piščancu odstranite marinado, začinite in položite v ponev, tako da je koža na spodnji strani. Pecite toliko časa, da se koža obarva, nato piščanca postavite v pečico.

Korak6 7
Dodajte nasekljano limono in premešajte, da se namoči v olju. Zdaj piščanca obrnite tako, da je koža na vrhu.

Korak7 7
Pekač postavite v pečico za 30-40 minut. Redno preverjajte, saj se med zlahka zažge. Jed je pripravljena, ko je piščanec zlato rjave barve in malce lepljiv. Pustite stati 5 minut, nato servirajte.
Aktivirajte povezave
Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.