Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krompirjeva musaka

(0)
70Min
Vmesni
Danes lahko za kosilo pripravite okusno musako.

Sestavine

-
8 del
+

Ta jed je bila optimizirana za 8 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij: tukaj

500  g
mleto meso
10 
krompir
2 
čebula
10  g
česen
5  g
MAGGI magija okusa
5  g
paprika
3 
jajca
150  ml
pinjenec
3  ž
sončnično olje

Naši najboljši nasveti in triki za velikost porcije po meri

Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.

Izvozi sestavine

Izberite iz seznama sestavin

Kopiraj
sestavine kopirane
.

Hranilna vrednost izdelka

Energija
363.24 kcal
Ogljikovi hidrati
45.4 g
Beljakovine
22.53 g
Maščobe
10.3 g
Informacije za porcijo
Pa začnimo kuhati

Navodilo

70 Minute
Korak1
5 Min
Čebulo na drobno nasekljajte in prepražite.
Korak2
5 Min
Dodajte mleto meso in drobno sesekljan česen ter dušite, dokler meso ne porjavi, nato začinite po želji in dobro premešajte.
Korak3
5 Min
Krompir operite, olupite in narežite na kolobarje.
Korak4
5 Min
V globoko ognjevarno posodo razporedite sloj krompirja, nato sloj mesa, dokler ne porabite vseh sestavin, zadnji sloj zaključite s krompirjem.
Korak5
5 Min
Zmešajte jajca in mleko ter prelijte po krompirju.
Korak6
30 Min
Pekač pokrijte s srebrno folijo in dajte v pečico, ogreto na 190 0C in pecite 30 minut.
Korak7
15 Min
Nato odstranite folijo in pecite še 15 minut, dokler se krompir ne obarva zlatorjavo. Musako postrezite toplo z dodatkom hladne kisle smetane.
Krompirjeva musaka

Korak1 7

Korak1 Korak1 Korak1
: čebula

Čebulo na drobno nasekljajte in prepražite.

Krompirjeva musaka

Korak2 7

Korak2
: mleto meso, česen, paprika

Dodajte mleto meso in drobno sesekljan česen ter dušite, dokler meso ne porjavi, nato začinite po želji in dobro premešajte.

Krompirjeva musaka

Korak3 7

Korak3 Korak3
: krompir

Krompir operite, olupite in narežite na kolobarje.

Krompirjeva musaka

Korak4 7

Korak4
: mleto meso, krompir

V globoko ognjevarno posodo razporedite sloj krompirja, nato sloj mesa, dokler ne porabite vseh sestavin, zadnji sloj zaključite s krompirjem.

Krompirjeva musaka

Korak5 7

Korak5 Korak5
: jajca, pinjenec

Zmešajte jajca in mleko ter prelijte po krompirju.

Krompirjeva musaka

Korak6 7

Korak6 Korak6 Korak6

Pekač pokrijte s srebrno folijo in dajte v pečico, ogreto na 190 0C in pecite 30 minut.

Krompirjeva musaka

Korak7 7

Korak7 Korak7 Korak7

Nato odstranite folijo in pecite še 15 minut, dokler se krompir ne obarva zlatorjavo. Musako postrezite toplo z dodatkom hladne kisle smetane.

Recept v formatu PDF
Prenos
Deli s prijatelji

Aktivirajte povezave

Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.

Napišite svoje mnenje

Vaša ocena
4
Bi priporočili ta izdelek prijatelju?
Images
Medijski element 0 od 6 je dodan.
Image CAPTCHA
Vnesite znake prikazane na sliki.
Molimo ispunite captcha polje