Samo za vas pripravili smo vegetarijansko različico tradicionalne Velikonočne pojedine - vegetarijanske
lazanje iz jajčevcev.
Sestavine
4
porcije
Ta jed je bila optimizirana za 4 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Jajčevce narežite na tanke liste. Posolite jih in pustite 20 minut, da spustijo vodo, nato jih obrnite in še drugo stran posujte s soljo ter
ravno tako pustite stati 20 minut. Rezine obrišite s papirnatimi brisačami.
Korak3
10 Min
Na srednje močnem ognju segrejte ponev in vanjo dodajte olje. Prepražite česen, nato dodajte čebulo in origano. Začinite z MAGGI magijo okusa ter popoprajte. Pražite, dokler
čebula ne postekleni. Dodajte paradižnikovo mezgo in kuhajte, dokler ne zavre.
Korak4
5 Min
V srednji veliki skledi zmešajte parmezan, jajce in peteršilj. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Korak5
10 Min
V veliko ognjevarno posodo vlijte tanko plast pripravljene paradižnikove omake, nato plast jajčevcev, nato plast mešanice ricotte in nato plast sira mocarela. Ponavljajte plasti v tem
vrstnem redu, dokler ne napolnite posode. Po zadnji plasti jajčevcev prelijte paradižnikovo omako, in položite mocarelo in parmezan.
Korak6
35 Min
Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite v pečici 35 minut.
Korak7
5 Min
Okrasite s preostalim peteršiljem in postrezite gostom. Dober tek!
Korak1
7
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Korak2
7
:
jajčevci
Jajčevce narežite na tanke liste. Posolite jih in pustite 20 minut, da spustijo vodo, nato jih obrnite in še drugo stran posujte s soljo ter
ravno tako pustite stati 20 minut. Rezine obrišite s papirnatimi brisačami.
Na srednje močnem ognju segrejte ponev in vanjo dodajte olje. Prepražite česen, nato dodajte čebulo in origano. Začinite z MAGGI magijo okusa ter popoprajte. Pražite, dokler
čebula ne postekleni. Dodajte paradižnikovo mezgo in kuhajte, dokler ne zavre.
V srednji veliki skledi zmešajte parmezan, jajce in peteršilj. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Korak5
7
V veliko ognjevarno posodo vlijte tanko plast pripravljene paradižnikove omake, nato plast jajčevcev, nato plast mešanice ricotte in nato plast sira mocarela. Ponavljajte plasti v tem
vrstnem redu, dokler ne napolnite posode. Po zadnji plasti jajčevcev prelijte paradižnikovo omako, in položite mocarelo in parmezan.
Korak6
7
Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite v pečici 35 minut.
Korak7
7
:
peteršilj
Okrasite s preostalim peteršiljem in postrezite gostom. Dober tek!
Deli s prijatelji
Aktivirajte povezave
Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.