Jota

(0)
50Min
Recipe Adimo
Odlično, okusno in tradicionalno! Danes skuhajte joto, kot dodatek pa uporabite MAGGI koruzno omako, ki bo to jed naredila še bolj okusno!

Sestavine

-
3 porcije
+

Ta jed je bila optimizirana za 3 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij: tukaj

400  g
rdeči fižol
250  g
kislo zelje
1  skodelica
slanina
1 
klobaso
2 
čebula
3 
česen
1 
krompir
1 
korenček
10  ml
oljčno olje
1 
sladka rdeča paprika
3  ž
peteršilj
1  kocka
MAGGI Kokošja juha v kocki 80 g

Naši najboljši nasveti in triki za velikost porcije po meri

Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.

Izvozi sestavine

Izberite iz seznama sestavin

Kopiraj
sestavine kopirane
.

Hranilna vrednost izdelka

Energija
920.71 kcal
Ogljikovi hidrati
108.2 g
Beljakovine
43.74 g
Maščobe
36.13 g
Informacije za porcijo
Recept v formatu PDF
Prenos
Pa začnimo kuhati

Navodilo

50 Minute
Korak1
10 Min
Na olju približno 5 minut pražite čebulo z drobno nasekljano slanino in klobaso. Dodajte česen in polovico peteršilja in pražite še približno 1 minuto.
Korak2
30 Min
Prelijte z vodo, v kateri ste raztopili piščančjo kocko. Dodajte korenje, na kocke narezan krompir in zelje. Zatem dodajte sladko rdečo papriko in kuhajte še približno 30 minut, da se krompir in korenje zmehčata.
Korak3
10 Min
V manjšo ponev vlijte olje in na njem prepražite moko ter jo nato dodajte k ostalim sestavinam. Nazadnje v lonec dodajte kuhan fižol in kuhajte še 10 minut. Solite po okusu. Postrezite s solato po izbiri.
Jota

Korak1 3

Korak1 Korak1 Korak1
: slanina, klobaso, česen, oljčno olje, peteršilj

Na olju približno 5 minut pražite čebulo z drobno nasekljano slanino in klobaso. Dodajte česen in polovico peteršilja in pražite še približno 1 minuto.

Jota

Korak2 3

Korak2
: krompir, korenček, sladka rdeča paprika, MAGGI Kokošja juha v kocki 80 g

Prelijte z vodo, v kateri ste raztopili piščančjo kocko. Dodajte korenje, na kocke narezan krompir in zelje. Zatem dodajte sladko rdečo papriko in kuhajte še približno 30 minut, da se krompir in korenje zmehčata.

Jota

Korak3 3

Korak3
: rdeči fižol

V manjšo ponev vlijte olje in na njem prepražite moko ter jo nato dodajte k ostalim sestavinam. Nazadnje v lonec dodajte kuhan fižol in kuhajte še 10 minut. Solite po okusu. Postrezite s solato po izbiri.

Deli s prijatelji

Aktivirajte povezave

Kliknili ste na povezavo tretje osebe in kmalu boste zapustili spletno mesto. Upoštevajte, da nimamo nadzora nad tretjimi platformami, jih ne podpiramo in ne prevzemamo odgovornosti zanje, vključno z njihovo vsebino, natančnostjo ali funkcijo. Vaša interakcija s temi povezanimi platformami je na lastno odgovornost. Ne prevzemamo odgovornosti za platforme tretjih oseb in njihove pogoje. Za več informacij preberite naše pogoje uporabe tukaj.

Napišite svoje mnenje

Vaša ocena
4
Bi priporočili ta izdelek prijatelju?
Images
Medijski element 0 od 6 je dodan.
Image CAPTCHA
Molimo ispunite captcha polje